Histoires de Femmes

Valerie de Booser

Biografie

Valerie De Booser werd geboren op 13 december 1979 in Gent.  Ze was een zeer mooi meisje met stoere trekjes die al vroeg met mode in contact kwam.  Niet zo verwonderlijk als je ouders eigen kledingzaken hebben waar je als ukje mee mag helpen.  De interesse, de neus en het talent voor kledij en styling kreeg ze dus met de paplepel mee.  Ook al was het toen nog 'winkeltje spelen', hier werden de fundamenten gelegd voor haar latere eigen grootse plannen.

Al op vroege leeftijd leert ze alle ins en outs van de modewereld kennen.  Ze studeert snit en naad, schoonheidsspecialiste en specialiseert zich in tv & film make-up.  Allemaal met haar droom in het achterhoofd.  

Ze wordt tijdens een make-up sessie opgemerkt door een modefotograaf en begint een carrière als model.  Ze loopt op tal van catwalks en poseert ontelbare keren voor fotoshoots.  Bovendien gaat ze al verkoopster werken in kledingzaken om de business nog beter te leren kennen.

Valerie groeit uit tot een prachtige jongedame met veel pit en branie.  Ze ontmoet Koen Wauters in 2002 en huwt hem twee jaar later.  Samen krijgen ze Zita & Nono, hun twee oogappels.  Na een paar avonturen op televisie besluit ze dan toch liever achter de schermen te werken al styliste bij VTM.  Zo kleedt ze veel bekend volk en uiteraard ook haar man.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2008 is het zover: Valerie start haar eigen kledingzaak en een beetje later een outlet store.  Histoires de Femmes is een feit.

Vol overgave en passie en in volle crisistijd  stort ze zich op haar zaken aan de Gentsesteenweg in Mechelen.  Bewust kiest ze voor een een eigen aanpak: een multibrand en conceptstore.  Overal in de winkel voel je de eigenheid van Valerie: van de winkelinrichting over de veelzijdigheid van de merken tot de eigenzinnige keuze van de kledij, schoenen en accessoires.  Voor jong en oud en geschikt voor alle budgetten maar vooral altijd met heel veel stijl.  

Dat geldt ook voor de modeshows die ze al jarenlang voor het goede doel organiseert.  Fashion for charity wordt al snel een begrip.  Valerie De Booser maakt binnen de kortste keren een groot succes van Histoires de Femmes.  Samen met een dynamisch team werkt ze dag en nacht voor haar zaak en elk stuk dat in de winkel hangt is door haar vingers gegaan en door Valerie gekozen.

Ze wordt ook meermaals uitgeroepen tot best geklede vrouw van Vlaanderen.  Maar het zijn toch vooral haar klanten die haar gelukkig maken.

Valerie De Booser: ' Histoires de Femmes ' is een droom die voor mij is uitgekomen. Het is elke inspanning en elk risico waard geweest.  De vele positieve reacties van mijn klanten, daar doe ik het voor.  Als ik een vrouw blij de winkel zie buiten gaan, vol vertrouwen over haar nieuwe outfit, daar kan ik intens van genieten.

Volg Ons:

Sociale Media


Facebook Like

Via Email


Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.